ANNI MANNELIN – KUNTA- JA ALUEVAALIEHDOKAS

Vaaliteemat

  • Oppimisen turvaaminen ja hyvinvoivat lapset
  • Vastuullinen päätöksenteko, hiilineutraaliuteen tähtääminen
  • Harrastuksien ja kulttuurin saatavuus, hyvinvoinnin edistäminen

Seuraa somessa

Omin sanoin

Moikka!💚 Mä olen Anni Mannelin ja olen ehdolla kunta- ja aluevaaleissa. Alunperin olen kotoisin Hangosta, mutta koen itseni täysin Pieksämäkeläiseksi, sillä olen täällä kasvanut 4-vuotiaasta alkaen. Jo alakoulusta lähtien olen ollut kiinnostunut vaikuttamisesta ja osallisuudesta muun muassa oppilaskuntatoiminnasta. Suurempi kiinnostus politiikkaan alkoi nuorisovaltuusto aikoina. Olin yhteensä 4-vuotta Pieksämäen nuorisovaltuusto Pistossa, joista 2-vuotta olin puheenjohtajana. Vihreät ollut siitä alkaen se oma juttu!
Ammatiltani olen lähihoitaja ja voisin sanoa työnteon jopa harrastukseksi. Tykkään tehdä oman työni ohella keikkatöitä, joka tuo vaihtelua ja antaa hyvin perspektiiviä alasta.
Musiikki on todella lähellä sydäntä ja tykkään kiertää paljon keikkoja. Lisäksi tykkään paljon kirjallisuudesta, erilaisten podcastien kuuntelusta ja sarjoista/leffoista! Eläimet ovat olleet lapsesta saakka minulle todella tärkeitä ja omistankin aivan ihanan Aave-kissan.
Luonteeltani olen sosiaalinen, avoin ja menevä persoona. Tykkään erityisesti tutustua uusiin ihmisiin ja verkostoitua. Innostun herkästi uusista asioista ja uuden oppiminen on itselle arvokasta! Vastapainoksi olen myös herkkä ja pohdiskeleva. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat todella tärkeitä asioita minulle, itsekkin seksuaalivähemmistöön kuuluvana ihmisenä. Haluankin olla parantamassa kunnassamme muun muassa erityisesti lasten ja nuorten hyvinvointia.
Muista äänestää!💚

OPPIMISEN TURVAAMINEN JA HYVINVOIVAT LAPSET
Jokaiselle lapselle tulee turvata oppiminen esiopetuksesta alkaen. Ryhmäkokojen tulee pysyä kohtuullisina, joka edistäisi sekä oppilaiden että henkilökunnan työskentelyä. Tärkeää on myös koulutettu ammattitaitoinen henkilökunta. 
Koulu on iso osa lasten elämää ja sen ilmapiiri vaikuttaa paljon lasten arkeen. Lasten hyvinvointia tulee tukea kouluissa esimerkiksi edistämällä kiusaamisen vastaista työtä. Toisen asteen tarjoamat opinnot vaikuttavat paljon siihen jäävätkö nuoret kaupunkiimme vai lähtevätkö he muualle opiskelemaan. Toisen asteen koulutustarjonnan monipuolisuus on tärkeää, niin lukion kurssivalikoiman kuin ammattikoulun alatarjonnan kannalta. Toisen asteen maksuttomuus on arvokas asia, josta tulee pitää kiinni. Erityiseen tukeen ja pienryhmien riittävyyteen on panostettava riittävästi.

VASTUULLINEN PÄÄTÖKSENTEKO, HIILINEUTRAALIUTEEN TÄHTÄÄMINEN
Kaupungin toiminnassa tulee huomioida ekologisuus ja vihreä siirtymä. Huolehditaan luonnonkohteiden ylläpidosta ja panostetaan uusiutuviin energianlähteisiin. Kestävää liikennettä tulisi kehittää muun muassa tarkastelemalla linja-autoliikenteen aikatauluja ja reittejä. Sunnuntaisin linja-auto ei kulje ollenkaan, mikä vaikuttaa huomattavasti esimerkiksi linja-autolla työssäkäyviin ja vuorotyöntekijöihin.
Kaupungin kaavoitusten tulee tukea kestävää kehitystä. Kaikessa päätöksenteossa tulee huomioida hiilineutraaliuden tavoite.

HARRASTUKSIEN JA KULTTUURIN SAATAVUUS , HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN
Kulttuuri on keskeinen osa kunnan elinvoimaisuutta. Kulttuuripalveluiden tulee olla monimuotoisia ja tasa-arvoisesti kuntalaisten saatavilla. Tämä voi konkreettisesti tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kulttuuripalveluita tuodaan hoitolaitoksiin ja muihin paikkoihin, joista asukkaat eivät itse pääse lähtemään kulttuuripalveluiden luokse.
Kulttuuri tukee vahvasti ihmisten hyvinvointia ja vaikuttaa mielenterveyteen positiivisesti.
Kulttuuri on lisäksi tärkeä osa ilmaisun- ja sananvapautta, johon jokaisella on oikeus. Kulttuurin harjoittajien tukeminen on tärkeää, sillä ilman tekijöitä kulttuuria ei olisi saatavilla.
Erilaisia harrastusmahdollisuuksia tulee tukea, eli esimerkiksi mahdollistaa liikkumista kaiken ikäisille ja taustaisille. Jokaisen lapsen tulisi voida harrastaa edes yhtä harrastusta.

ÄÄNESTÄ KUNTAVAALEISSA NUMEROLLA 87
ÄÄNESTÄ ALUEVAALEISSA NUMEROLLA 2051